2

Ciasto drożdżowe z jagodami

ciasto drożdżowe porzeczki

Jako, że ciasto drożdżowe jest proste w obsłudze, jest lato i dużo świeżych owoców… to produkcja ciast z owocami trwa. Tym razem z okazji imprezy „obronnej mgr inż.” połączonej z „bagietką dużą rozpiętości” upiekłam ciasto drożdżowe z jagodami i czerwonymi porzeczkami.

Smaczne bardzo, ale ząbki i palce brudzi koszmarnie :P

Przepis na ciasto taki jak tutaj. W skrócie potrzeba: ok 0,7 kg mąki, ponad szklankę ciepłego mleka z dodatkiem wody, 50 g drożdży, kilka łyżek cukru, 1 jajko, szczyptę soli, łyżeczkę kurkumy dla koloru. Owoce: 30 dag jagód i 20 dag porzeczek.

ciasto drożdżowe z jagodami i porzeczkami

[121/777]

2 komentarze(-y) do Ciasto drożdżowe z jagodami

  • Rafał  pisze:

    W którym lesie nazbierałaś jagód? :)

    • Łucja Łucja  pisze:

      W lesie „targowisko osiedlowe” :D

Masz jakieś uwagi? Spodobał Ci się przepis? Wykorzystałaś (-eś) i wyszło? Napisz! Usuń odpowiedź

W komentarzu można używać tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>