1

Surówka z białej kapusty

surowka z bialej kapsuty

Dziś u mnie w domu surówka z białej kapusty wystąpi w towarzystwie upieczonych udek z kurczaka. Oj, będzie smacznie!

Najgorsze jest to, że kapustka już gotowa i czeka na pożarcie, a ja nie mogę jej zjeść, bo mięsko jeszcze nie gotowe… :(

 

Składniki:

  • 0,5 białej kapusty
  • 1 mała marchewka
  • 1 mała cebulka
  • koperek
  • 3 łyżki oleju (lub oliwy, ale będzie nieco inny smak)
  • Sól, pieprz, cukier
  • odrobina kwasku cytrynowego lub soku z cytryny – jak cytryna żywa w domu jest

Potrzebny sprzęt:

  • Nóż
  • Deska
  • Miska
  • (tarka)

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkować nożem lub utrzeć na tarce z dużymi oczami.
  2. Marchewkę utrzeć na drobnej tarce.
  3. Cebulkę i koperek też ładnie posiekać.
  4. Wszystko umieścić w misce, doprawić solą, pieprzem, cukrem, dodać olej, kwasek lub cytrynę, wymieszać i podawać – tak po ok. 1 godzinie, to się smaki przegryzą.

surowka z bialej kapsuty

[61/777]

1 komentarz do Surówka z białej kapusty

  • Rafał  pisze:

    Kapusta nie zając, nie ucieknie ;)

Masz jakieś uwagi? Spodobał Ci się przepis? Wykorzystałaś (-eś) i wyszło? Napisz!

W komentarzu można używać tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>