1

Nalewka wiśniowa – wiśniówka – część 2

wisniowka nalewka wisniowa

Prawie bym zapomniała! O mały włos! Że dziś jest dzień potrząśnięcia nalewką! A raczej jej zaczątkiem :)

3 dni temu połączyłam wydrylowane wiśnie z cukrem i odstawiłam w ciemne miejsce (więcej informacji jest tutaj). Dziś słoikiem należy potrząsnąć. Tą czynność trzeba teraz powtarzać co 3-4 dni przez 3-4 tygodnie. Nie ukrywam – cierpliwość jest potrzebna.

Nalewka wiśniowa, tzn papka wiśniowa zaczyna się przetwarzać – czuć jak się przystawi nos do słoika. Całość pokryta jest pianką. Także „się dzieje”.

1 komentarz do Nalewka wiśniowa – wiśniówka – część 2

Masz jakieś uwagi? Spodobał Ci się przepis? Wykorzystałaś (-eś) i wyszło? Napisz!

W komentarzu można używać tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>