Poncz – napój bardzo dobry na imprezy (przetestowany wielokrotnie). Należy go schłodzić w lodówce, a potem (po wyjęciu z lodówki i ustawieniu w miejscu dogodnym do nalewania) dorzucić kilka kostek lodu, aby trzymał temperaturę.
Pycha!!!
SzyQ – dziękuję za inspirację – chociaż nie wiedziałeś, że robisz coś w tym kierunku
Zdjęciu z odzysku – wycięte ze zdjęcia, gdzie bynajmniej poncz nie był głównym bohaterem
Składniki:
- 0,5 – 0,7 l słodkiego białego wina
- 1,5 szklanki wódki
- 2 l soku jabłkowego
- 0,5 l soku cytrynowego lub limonkowego
- 4 łyżki syropu malinowego (czyli soku do rozcieńczania)
- kilka plasterków z cytryny do dekoracji
- lód
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki wlać do naczynia na poncz (może być miska) i wymieszać.
- Wrzucić plasterki z cytryny, niech pływają.
[11/777]
Masz jakieś uwagi? Spodobał Ci się przepis? Wykorzystałaś (-eś) i wyszło? Napisz!