3

Spaghetti carbonara – poprawka

spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara – poprawka, bo zdobyłam przyprawy i „poprawiłam” nieco to danie. Zamiast bazylii z przepisu tego TU, dałam gałkę muszkatołową i natkę pietruszki (w wersji przyprawy).

Było zdecydowanie smaczniej, ale! Jeszcze nie opanowałam ilości pieprzu i soli (i sera – ale to specjalnie). Wg męża – było za dużo pieprzu, wg mnie – za dużo soli i tak w ogóle to za dużo sera i było strasznie gęste. Ale ser popełniłam z premedytacją, bo chciałam go zużyć do końca :P

Także wniosek ostateczny: dużo pieprzu, ale bez przesady i gałka lepsza niż bazylia.

3 komentarze(-y) do Spaghetti carbonara – poprawka

  • mira  pisze:

    No to teraz wystarczy pójść za przykładem :D

    • Łucja Łucja  pisze:

      Aha!! i dałam dwa razy więcej boczku! Bo lepiej więcej mięska

      • mira  pisze:

        O to ważne hehe, wersja dla mężczyzny – boczku dwa razy więcej, dla mnie – bez zmian hhahaha (u mnie pewnie tak by to wyglądało)

Masz jakieś uwagi? Spodobał Ci się przepis? Wykorzystałaś (-eś) i wyszło? Napisz! Usuń odpowiedź

W komentarzu można używać tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>