Taki obiadek jem niemal codziennie, kiedy dostępne są truskawki, bo ja dla truskawek zrobię PRAWIE wszystko
Uwaga ułatwiająca życie: truskawki najlepiej gniecie się tłuczkiem do ziemniaków – model z dziurkami.
Składniki:
- 0,5-0,6 kg truskawek
- mały jogurt naturalny
- cukier
- makron lub ryż – kto co woli
Potrzebny sprzęt:
- miska
- widelec
- łyżka
- garnek (do gotowania makaronu/ryżu)
Przygotowanie:
- Truskawki myjemy, odsączmy, oczyszczamy z szypułek.
- Wrzucamy je do miski i rozgniatamy, dolewamy jogurt, słodzimy tyle ile chcemy, mieszamy i gotowe.
- Gotowym sosem polewamy ugotowany makaron lub ryż.
[9/777]
Masz jakieś uwagi? Spodobał Ci się przepis? Wykorzystałaś (-eś) i wyszło? Napisz!