0

Truskawki z makaronem

truskawka

Taki obiadek jem niemal codziennie, kiedy dostępne są truskawki, bo ja dla truskawek zrobię PRAWIE wszystko :)

Uwaga ułatwiająca życie: truskawki najlepiej gniecie się tłuczkiem do ziemniaków – model z dziurkami.

Składniki:

  • 0,5-0,6 kg truskawek
  • mały jogurt naturalny
  • cukier
  • makron lub ryż – kto co woli

Potrzebny sprzęt:

  • miska
  • widelec
  • łyżka
  • garnek (do gotowania makaronu/ryżu)

Przygotowanie:

  1. Truskawki myjemy, odsączmy, oczyszczamy z szypułek.
  2. Wrzucamy je do miski i rozgniatamy, dolewamy jogurt, słodzimy tyle ile chcemy, mieszamy i gotowe.
  3. Gotowym sosem polewamy ugotowany makaron lub ryż.

[9/777]

Tagi:  ,

Masz jakieś uwagi? Spodobał Ci się przepis? Wykorzystałaś (-eś) i wyszło? Napisz!

W komentarzu można używać tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>