1

Kotlety schabowe

kotlety schabowe

Wreszcie jakiś super standard w mojej kuchni – tradycyjne polskie kotlety schabowe.

Krótko pisząc: 3 kotlety trochę stłuc, zanurzyć w roztrzepanym 1 jajku z dodatkiem soli, pieprzu i wegety, następnie panierować w bułce tartej. Tak przygotowane usmażyć na patelni z rozgrzanym olejem. Potrzebne są: 2 talerze, widelec, patelnia, tłuczek lub cokolwiek do tłuczenia.

Jak zostanie jajo i ubrudzona jajkiem bułka, to można obie te rzeczy wymieszać i usmażyć sobie omlecik.

Kotleciki były dziś u mnie z ziemniaczkami i sałatką z selera naciowego w wersji niesłodkiej.

[70/777]

1 komentarz do Kotlety schabowe

Masz jakieś uwagi? Spodobał Ci się przepis? Wykorzystałaś (-eś) i wyszło? Napisz!

W komentarzu można używać tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>