![owocowe koreczki](http://kuchnia.takieproste.pl/wp-content/uploads/2013/01/koreczki-owocowe-11_m-220x220.jpg)
Owocowe koreczki lub owocowe szaszłyki – nazwa w zależności od wielkości patyczków. Trochę zdrowia i witamin po świątecznym obżarstwie, ale nie tylko. Ponadziewane owoce można i należy jeść przez cały rok!
Są idealne na sylwestra.
Skład owocowy:
- jabłka
- banany
- pomarańcza
- kiwi
- kaki
Potrzebny sprzęt:
- noże
- deski
- wykałaczki lub patyczki na szaszłyki
- dużo rąk
Przygotowanie:
- Owoce umyć
- Owoce obrać
- Owoce pokroić w kostki/plastry
- Owoce nadziewać
- I jeść.
[181/777]
Aż wstyd przyznać, ale nie miałam pojęcia i nigdzie nigdy nie widziałam koreczków innych niż tradycyjne, czyli ser/szynka/oliwka/ser pleśniowy/kabanos itp itd.
Nie spodziewałam się, że koreczki można również stworzyć z owoców. Ale to raczej nie pod imprezę „piwną” tylko „winną”, prawda?:)
Zdecydowanie![:)](http://kuchnia.takieproste.pl/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif)
![:D](http://kuchnia.takieproste.pl/wp-includes/images/smilies/icon_biggrin.gif)
albo po prostu – dla zdrowia