Koktajl z jarmużem – dobry, smaczny, zdrowy, ładny, zielony, lekki, sycący, napakowany witaminą C (której w jarmużu dużo).
Pierwszy raz jarmuż u mnie w kuchni, bo i pierwszy raz w ogródku. Naczytałam się o nim samych dobrych rzeczy, to musiałam go posiać Rośnie jak szalony!
W miniony weekend goście dostali ten koktajl do śniadania, wyglądali na zadowolonych Polecam.
Składniki (na 1 porcję):
- 5-6 liści jarmużu
- 1/2 jabłka
- 1/3-1/2 banana
- max 1/2 szklanki wody
- 1 łyżka soku z cytryny
Potrzebny sprzęt:
- Nóż
- Naczynie do miksowania
- Blender lub mikser z końcówką do koktajli
- Szklanka/kieliszek
Przygotowanie:
- Jarmuż przepłukać. Jabłko umyć, obrać ze skórki (lub nie), banana obrać. Jabłko i banana pokroić na drobniejsze kawałki.
- Wszystkie składniki zmiksować, przelać do ładnego szkła i gotowe
Przepis dodaję do akcji:
[293/777]
Potwierdzam, przepyszny koktajl i w dodatku olbrzymia bomba witaminowa!
:):)