4

Produkcja wina domowego – część 5

wino domowe

Wino robi się od 11 dni. Po jednym wybuchu teraz jest spokojnie. Intensywnie bąbelkuje, a powietrze ulatujące pachnie winem! Wytrawnym! To już połowa sukcesu – bo zapach jest. Kolor robi się coraz bardziej intensywny, z różowego przechodzi w czerwony. Piany trochę jest, ale jej objętość utrzymuje się na stałym poziomie. Wszystkie owoce pływają tuż pod powierzchnią, ani jedna winogronowa kulka nie spoczywa na dnie.

Za ok. 10 dni będzie można otworzyć balon …

Czekajcie na wieści i dalszą część historii „produkcja wina domowego”.

______________

Po przejściu wszystkich 9 etapów zamieszczam ich spis, żeby było łatwiej :)

[c.d. 157/777]

4 komentarze(-y) do Produkcja wina domowego – część 5

Masz jakieś uwagi? Spodobał Ci się przepis? Wykorzystałaś (-eś) i wyszło? Napisz! Usuń odpowiedź

W komentarzu można używać tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>