1

Sałatka ze smażalni 2 (seler+rodzynki)

sałatka ze smażalni

Seler i rodzynki to może i to dziwne połączenie, ale sałatka ta (jak sama nazwa wskazuje) jest dobrym dodatkiem do smażonej ryby. Pochodzi z tej samej smażalni z Władysławowa co sałatka ze smażalni 1 (i tak jak ona dalej jest tam serwowana).

I tu faux pas – dziś jadłam ją z kurczakiem z ziołami :)

Składniki:

  • 1 duży seler
  • ¾ szklanki rodzynek (ilość zależna od waszych preferencji)
  • jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz
  • cytryna

Potrzebny sprzęt:

  • nóż
  • łyżka
  • łyżeczka
  • tarka z małymi oczkami
  • szklanka

Przygotowanie:

  1. Rodzynki przebieramy w celu usunięcia ogonków, zalewamy przegotowaną ciepłą wodą, odstawiamy na czas zajmowania się selerem.
  2. Seler obieramy, myjemy, ucieramy na tarce, przekładamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie zbrązowiał.
  3. Do selera dodajemy wyciągnięte z wody rodzynki, jogurt, majonez, cukier, sól, pieprz, mieszamy i gotowe.

I zdjęcie z faux pas:

Sałatka ze smażalni

[42/777]

1 komentarz do Sałatka ze smażalni 2 (seler+rodzynki)

  • 777 przepisów mostownicy Łucji  pisze:

    […] dniu na uczelni – chwila relaxu w kuchni to sama przyjemność. Kurczaczka jadłam w towarzystwie sałatki ze smażalni 2 (yyy, oficjalnie to ona do ryby jest ), dzięki której mam utarty kawałek palca, ale cóż… […]

Masz jakieś uwagi? Spodobał Ci się przepis? Wykorzystałaś (-eś) i wyszło? Napisz! Usuń odpowiedź

W komentarzu można używać tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>