3

W mig kasza gryczana z tuńczykiem

kasza gryczana z tuńczykiem

Śmigiem-migiem kasza gryczana z tuńczykiem. Gdy brak czasu – posiłek jak znalazł. Należy: ugotować kaszę gryczaną (woreczek) a na ugotowaną kaszę leżącą na talerzu wyłożyć całą lub pół puszki tuńczyka w oleju. Na dodatek mizeria.  Najdłużej schodzi czekanie na ugotowanie kaszy i pokrojenie ogórków, ale ten czas można poświęcić np. na napisanie tego przepisu :D i zrobienie zdjęć mizerii :D

A w tle: beton, bo się dziś uczę na egzamin z mostów betonowych. Tematycznie musi być !

Składniki  (na 1 porcję):

  • Woreczek kaszy gryczanej
  • 1 lub ½ puszki tuńczyka w oleju
  • Mizeria – ilość dowolna

kasza gryczana z tuńczykiem

Zdjęcia super jasne, bo dziś wielkie słońce i wielka temperatura.

Tuńczyka z sosie własnym nie polecam, bo się jedzenie robi mdłe i niedobre.

[54/777]

3 komentarze(-y) do W mig kasza gryczana z tuńczykiem

  • 777 przepisów mostownicy Łucji  pisze:

    […] I można jeść z tym czymś śmigiem – migiem. […]

  • Henryk  pisze:

    Tak jak wyżej to trzeba się zmusić do zjedzenia tej cudownej kaszy. Kasze NALEŻY okrasić słoninką (boczkiem) z cebulka w kostkę na złoto i wymieszać. Tak stanowi odwieczne prawo tatarczane A teraz można dodawać do niej co się chce, nawet tuńczyka (?). Ja dodaje wiórki mięsa np. szczupaka lub kurczaka czy kiełbaskę jakąkolwiek (resztki). Dodaję najczęściej smażonego a`la schabowy plastry cukinii lub patisona lub kabaczka kładąc go na wierzchu. Popijam jogurtem, a nawet kefirem. Samo zdrowie i smaczność!

  • Mizeria | 777 przepisów mostownicy Łucji  pisze:

    […] I można jeść z tym czymś śmigiem – migiem. […]

Masz jakieś uwagi? Spodobał Ci się przepis? Wykorzystałaś (-eś) i wyszło? Napisz!

W komentarzu można używać tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>