Na najprostsze rozwiązanie zazwyczaj wpaść najtrudniej. Tak jest z tym deserkiem owocowym. Jabłka i pomarańcze z cynamonem są idealne jako lekka kolacja, dodatek do wina, zamiast czegoś do picia (np. po pizzy zapychającej na obiad). Ciocia Hania wymyśliła to dobre kilkanaście lat temu jak spędzałam u niej wakacje i ferie
Składniki:
- Pomarańcze (ile się chce)
- Jabłka (najlepiej tyle samo, co pomarańczy)
- Cynamon
- (cukier)
Potrzebny sprzęt:
- Talerz
- Nóż
- Deska
Przygotowanie:
- Umyć jabłka i pokroić w plasterki o wymiarach ok. 2x2x0,5 cm
- Obrać pomarańcze i pokroić w plastry grubości ok. 7 mm
- Ułożyć owoce na talerzu, posypać cynamonem (i jeśli ktoś chce, to cukrem też) i gotowe.
Masz jakieś uwagi? Spodobał Ci się przepis? Wykorzystałaś (-eś) i wyszło? Napisz!