0

Jabłka i pomarańcze z cynamonem

pomarancze i jabłka z cynamonem

Na najprostsze rozwiązanie zazwyczaj wpaść najtrudniej. Tak jest z tym deserkiem owocowym. Jabłka i pomarańcze z cynamonem są idealne jako lekka kolacja, dodatek do wina, zamiast czegoś do picia (np. po pizzy zapychającej na obiad). Ciocia Hania wymyśliła to dobre kilkanaście lat temu jak spędzałam u niej wakacje i ferie :)

 

Składniki:

  • Pomarańcze (ile się chce)
  • Jabłka (najlepiej tyle samo, co pomarańczy)
  • Cynamon
  • (cukier)

Potrzebny sprzęt:

  • Talerz
  • Nóż
  • Deska

Przygotowanie:

  1. Umyć jabłka i pokroić w plasterki o wymiarach ok. 2x2x0,5 cm
  2. Obrać pomarańcze i pokroić w plastry grubości ok. 7 mm
  3. Ułożyć owoce na talerzu, posypać cynamonem (i jeśli ktoś chce, to cukrem też) i gotowe.

Jabłka i pomarańcze z cynamonem
[21/777]

Masz jakieś uwagi? Spodobał Ci się przepis? Wykorzystałaś (-eś) i wyszło? Napisz!

W komentarzu można używać tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>