Chyba nie ma nic prostszego niż ugotowanie takiego kompotu No może zrobienie herbaty jest łatwiejsze. Kompot z rabarbaru – bo o nim mowa
Należy: umyć, obrać i pokroić w kawałeczki rabarbar w ilości wypełniającej 2,5-3 szklanki (ten pokrojony rabarbar ma tyle wypełnić ). Przesypać do garnka, dodać cukru – ok. 10 łyżeczek, cynamonu 2 łyżeczki, goździków 10 (lub więcej) i zalać to 2-3 litrami wody. Gotować tak długo, aż rabarbar będzie mięciutki, czyli jakieś 30 minut. Gotowe! Dla urozmaicenia smaku można dorzucić ze 2 jabłka.
Tak wyglądają składniki w garnku przed wlaniem wody (nie spodziewałam się „zakręconego” efektu odbijającego się rabarbaru w ściankach garnka )
A tak wygląda ugotowany kompot:
[112/777]
[…] dodatku przed chwilą ugotowałam kompot z rabarbaru i teraz tak pięknie pachnie w mieszkaniu! Kompot dlatego, że rabarbaru kupiłam nieco za dużo… […]
[…] dodatku przed chwilą ugotowałam kompot z rabarbaru i teraz tak pięknie pachnie w mieszkaniu! Kompot dlatego, że rabarbaru kupiłam nieco za dużo… […]