Jak to Rafał (kolega ze studiów) mówi: „proste, że nawet ja to zrobię. A jak ktoś nie jada mięsa, to w sam raz :)”. Krótko i na temat. Makaron z serem.
Składniki:
- makaron (może być Lubella Kokardki)
- twaróg półtłusty (kostka 200g)
- masło/margaryna
- cukier, sól, cynamon
Potrzebny sprzęt:
- garnek (do ugotowania makaronu)
- patelnia (do rozpuszczenia masła)
- miseczka (do rozdrobnienia twarogu)
- talerz
- widelec i coś do wyciągnięcia makaronu
Przygotowanie (dla jednej głodnej osoby):
- Wrzucamy pół paczki makaronu do gotującej się, osolonej wody.
- W miseczce rozdrabniamy widelcem kostkę twarogu, doprawiamy solą, cukrem według uznania.
- Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (w tym przypadku ok. 10 min).
- Wykładamy makaron na talerz (bez płukania, bo twaróg jest zimny, więc makaron musi być ciepły).
- Tymczasem na patelni rozpuszczamy masło/margarynę.
- Na makaronie układamy twaróg, ewentualnie posypujemy cukrem.
- Wszystko polewamy rozpuszczonym masłem.
- Doprawiamy cynamonem.
- Jemy.
Haczyki:
Nie ma żadnych
[30/777]
ech, to są smaki dzieciństwa