1

Makaron z serem (by Rafał)

makaron z serem

Jak to Rafał (kolega ze studiów) mówi:  „proste, że nawet ja to zrobię. A jak ktoś nie jada mięsa, to w sam raz :)”. Krótko i na temat. Makaron z serem.

 

 

Składniki:

  • makaron (może być Lubella Kokardki)
  • twaróg półtłusty (kostka 200g)
  • masło/margaryna
  • cukier, sól, cynamon

Potrzebny sprzęt:

  • garnek (do ugotowania makaronu)
  • patelnia (do rozpuszczenia masła)
  • miseczka (do rozdrobnienia twarogu)
  • talerz
  • widelec i coś do wyciągnięcia makaronu

Przygotowanie (dla jednej głodnej osoby):

  1. Wrzucamy pół paczki makaronu do gotującej się, osolonej wody.
  2. W miseczce rozdrabniamy widelcem kostkę twarogu, doprawiamy solą, cukrem według uznania.
  3. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu (w tym przypadku ok. 10 min).
  4. Wykładamy makaron na talerz (bez płukania, bo twaróg jest zimny, więc makaron musi być ciepły).
  5. Tymczasem na patelni rozpuszczamy masło/margarynę.
  6. Na makaronie układamy twaróg, ewentualnie posypujemy cukrem.
  7. Wszystko polewamy rozpuszczonym masłem.
  8. Doprawiamy cynamonem.
  9. Jemy.

Haczyki:

Nie ma żadnych :P

Makaron z serem

[30/777]

1 komentarz do Makaron z serem (by Rafał)

  • mira  pisze:

    ech, to są smaki dzieciństwa :)

Masz jakieś uwagi? Spodobał Ci się przepis? Wykorzystałaś (-eś) i wyszło? Napisz! Usuń odpowiedź

W komentarzu można używać tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>